Lax i Airfryer

Prova detta snabba och hÀlsosamma recept pÄ lax i airfryer och njut av en lÀcker mÄltid pÄ mindre Àn 20 minuter. Med bara nÄgra ingredienser och enkla steg kan du fÄ en nÀringsrik middag pÄ nolltid. Laxfiléerna torkas av och lÀggs i en stor skÄl. DÀrefter tillsÀtts olivolja, salt, peppar, citronsaft och paprika i skÄlen och blandas vÀl. LÀgg sedan laxfiléerna i luftfryerkorgen och sÀtt pÄ locket. Luftfryern stÀlls in pÄ 180°C och laxen tillagas i 15-18 minuter, beroende pÄ filéernas storlek. Kontrollera laxen under tillagningen för att se till att den inte brÀnns. NÀr tiden Àr ute tar du av locket och kontrollerar att laxen Àr fÀrdigt tillagad. Servera med en frÀsch grönsallad och en skiva citron som garnityr för en lÀcker mÄltid.

Prova detta recept pÄ Lax i Airfryer för en hÀlsosam middag pÄ nolltid. Med fÄ ingredienser och enkla steg kan du njuta av en delikat mÄltid pÄ mindre Àn 20 minuter.

Recept för tillagning av lax i luftfryer

Ingredienser:

 • 4 portions laxfilĂ©er
 • 1 msk olivolja
 • 1 tesked salt
 • 1 tesked peppar
 • 1 tesked citronsaft
 • 1/2 tesked paprika

Instruktioner:

 1. SÀtt luftfryern pÄ 180°C.
 2. Torka av laxfiléerna med hushÄllspapper och lÀgg dem sedan i en stor skÄl.
 3. TillsÀtt olivolja, salt, peppar, citronsaft och paprika i skÄlen och bland allt vÀl tillsammans.
 4. LÀgg laxfiléerna i luftfryerns korg och sÀtt pÄ locket.
 5. StÀll in tid pÄ 15-18 minuter beroende pÄ storleken pÄ filéerna.
 6. Kontrollera laxen under tillagningen för att sÀkerstÀlla att den inte blir brÀnd.
 7. NÀr tiden har gÄtt ut, ta ut locket och kontrollera att laxen Àr fÀrdigt tillagad.
 8. Servera med fÀrsk grönsallad och en citronskiva som garnityr.

 

Tips:

 • Du kan ocksĂ„ tillsĂ€tta andra kryddor som du föredrar för att förstĂ€rka smaken.
 • Om du vill ha en krispigare yta pĂ„ laxen, strö över lite panko eller brödsmulor innan du stĂ€ller in den i luftfryern.
 • Du kan ocksĂ„ tillsĂ€tta en smaksĂ€ttning pĂ„ laxen, till exempel en sĂ„s eller en blandning av örter.

Att tillaga lax i air fryer Àr en enkel och bekvÀm metod som ger en hÀlsosam och utsökt mÄltid. HÀr Àr nÄgra viktiga saker att komma ihÄg:

 • FörvĂ€rm air fryern innan du börjar tillaga laxen för en jĂ€mn och krispig yta.
 • AnvĂ€nd en temperatur pĂ„ mellan 180 och 200 grader Celsius för att tillaga laxen. Tillagningstiden kan variera beroende pĂ„ storleken pĂ„ laxfilĂ©erna.
 • VĂ€nd pĂ„ laxfilĂ©erna halvvĂ€gs genom tillagningen för att sĂ€kerstĂ€lla en jĂ€mn tillagning och en krispig yta pĂ„ bĂ„da sidorna.
 • AnvĂ€nd olika kryddor och tillbehör för att variera smaken och göra mĂ„ltiden mer intressant.
 • Se till att rengöra air fryern ordentligt efter anvĂ€ndning för att hĂ„lla den i gott skick och förlĂ€nga dess livslĂ€ngd.
 • Andra fiskar kan ocksĂ„ tillagas i air fryer pĂ„ samma sĂ€tt som lax, men tillagningstiden och temperaturen kan behöva justeras beroende pĂ„ fisksorten och storleken pĂ„ filĂ©erna.

tillagning av lax i air fryer en hÀlsosam och bekvÀm metod som passar för alla som vill njuta av en god och nÀringsrik mÄltid pÄ kort tid.

Kan man lÀgga fryst lax i airfryer?

Ja, du kan lÀgga fryst lax i en airfryer. Generellt sett tar det lÀngre tid att tillaga fryst lax jÀmfört med fÀrsk lax i en airfryer, sÄ du behöver stÀlla in temperaturen och tiden för en lÀngre period. Rekommenderad tillagningstid för fryst lax i en airfryer Àr cirka 20-25 minuter pÄ 180-200°C.

Det Àr viktigt att se till att laxen Àr helt tined innan den lÀggs i luftfryern, annars kan den inte tillagas jÀmnt. Du kan antingen tina laxen i kylskÄpet över natten eller anvÀnda den mikrovÄgsfunktion för snabbtining. NÀr du tillagar fryst lax i en airfryer, se till att inte packa korgen för tÀtt, eftersom det kan förhindra luften frÄn att cirkulera och pÄverka tillagningen.

Kan man anvÀnda bakplÄtspapper i airfryer?

BakplÄtspapper hjÀlper till att hindra maten frÄn att fastna i korgen och gör det enklare att ta ut maten nÀr den Àr klar.

Det Àr viktigt att kontrollera om bakplÄtspapperet du anvÀnder Àr lÀmpligt för anvÀndning i en airfryer. Vissa typer av papper kan tÀnda eld nÀr de utsÀtts för höga temperaturer, sÄ det Àr bÀst att vÀlja en speciellt utformad bakplÄtspapper för airfryer som Àr sÀker att anvÀnda.

För att anvÀnda bakplÄtspapper i en airfryer, lÀgg det i botten av korgen och placer maten ovanpÄ. Se till att det finns tillrÀckligt med utrymme mellan maten och papperet sÄ att luften kan cirkulera fritt. Du kan ocksÄ anvÀnda en sprayflaska med matolja för att förhindra att maten fastnar pÄ papperet.

Hur lÀnge ska jag tillaga lax i air fryer?

Tillagningstiden beror pÄ storleken pÄ laxfiléerna och temperaturen pÄ air fryern. Generellt sett tar det cirka 10-12 minuter att tillaga en 170-200 grams laxfilé vid 200 grader Celsius. Kontrollera dock alltid laxens innertemperatur för att sÀkerstÀlla att den Àr tillagad tillrÀckligt.

Behöver jag förvÀrma air fryern innan jag tillagar laxen?

Ja, det Àr en bra idé att förvÀrma air fryern i cirka 3-5 minuter innan du lÀgger i laxfiléerna. Detta hjÀlper till att se till att laxen tillagas jÀmnt och ger en krispig yta.

Vilken temperatur ska jag anvÀnda för att tillaga lax i air fryer?

Rekommenderad temperatur för att tillaga lax i air fryer Àr vanligtvis mellan 180 och 200 grader Celsius. Men det kan variera beroende pÄ air fryerns modell och storlek pÄ laxfiléerna.

Ska jag vÀnda pÄ laxen under tillagningen?

Ja, det Àr en bra idé att vÀnda pÄ laxfiléerna halvvÀgs genom tillagningen för att sÀkerstÀlla en jÀmn tillagning och en krispig yta pÄ bÄda sidorna.

Kan jag tillaga fryst lax i air fryer, och hur pÄverkar det tillagningstiden?

Ja, det gÄr bra att tillaga fryst lax i air fryer, men tillagningstiden kan behöva förlÀngas med cirka 2-3 minuter jÀmfört med fÀrsk lax.

Vilka kryddor och tillbehör passar bra till lax i air fryer?

Lax Àr god med en mÀngd olika kryddor och tillbehör. PopulÀra kryddor inkluderar dill, citronpeppar, vitlök och lökpulver. Tillbehör som passar bra till lax i air fryer inkluderar bland annat rostade grönsaker, potatis, ris eller en frÀsch sallad.

Hur gör jag rent air fryern efter att jag tillagat laxen?

LÄt air fryern svalna helt innan du rengör den. Ta ut korgen och tvÀtta den i varmt tvÄlvatten. AnvÀnd en mjuk trasa för att rengöra insidan av air fryern. Se till att inte anvÀnda skurpulver eller andra aggressiva rengöringsmedel som kan skada ytan.

Kan jag tillaga andra fiskar i air fryer pÄ samma sÀtt som lax?

Ja, det gÄr bra att tillaga andra fiskar i air fryer pÄ samma sÀtt som lax, men tillagningstiden och temperaturen kan behöva justeras beroende pÄ fisksorten och storleken pÄ filéerna.

5/5 (2 Reviews)

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.