Kycklingnuggets i Airfryer

Kycklingnuggets Ă€r ett klassiskt och mĂ„ngsidigt tilltugg som de flesta Ă€lskar. De Ă€r enkla att göra och perfekta att servera som en snabb middag, en festlig buffĂ© eller som en snack till teve. Men, om du Ă€r orolig för att anvĂ€nda en stor mĂ€ngd olja eller fett i matlagningen, har du en bĂ€ttre lösning – luftfryer. Luftfryer Ă€r ett hĂ€lsosammare alternativ till traditionell fritering och ger dig fortfarande samma krispiga och gyllene yta pĂ„ din kyckling.

HÀr Àr receptet pÄ luftfriterade kycklingnuggets, bÄde för fÀrska och frysta nuggets.

Ingredienser:

 • 450 g fĂ€rdiga, frysta kycklingnuggets

Instruktioner:

 1. SÀtt luftfryern till 390°F (200°C).
 2. LÀgg kycklingnuggets jÀmnt i luftfryern och stek i ca 12-15 minuter tills de Àr gyllene och krispiga.
 3. VÀnd nuggetsen halvvÀgs genom stektiden för jÀmn stekning.
 4. Servera varma med din favoritsÄs.

 

Tips:

 • Max antal kycklingnuggets som du kan tillaga i en airfryer beror pĂ„ airfryerns storlek. LĂ€s instruktionsboken för att ta reda pĂ„ vilken mĂ€ngd som Ă€r lĂ€mplig för din airfryer.
 • För att anvĂ€nda liners i air fryer, skĂ€r liner till storlek och placera den i airfryer-korgen. Se till att liner tĂ€cker hela korgen, inklusive botten. Detta hjĂ€lper till att förhindra att mat fastnar pĂ„ korgen.
 • Det finns mĂ„nga olika air fryer-slogans som du kan anvĂ€nda. NĂ„gra exempel inkluderar “Fry without the fat!” och “Healthy eating made easy!”.
 • PopulĂ€ra air fryer-favoriter inkluderar kycklingvingar, pommes frites, fiskpinnar och grönsaker som zucchini och morötter.
 • Du kan anvĂ€nda rostningspĂ„sar i en air fryer, men se till att pĂ„sen Ă€r specifikt utformad för air fryer och att den inte tĂ€cker för mycket av luftflödet.
 • För att anvĂ€nda air fryer, placera maten i korgen och stĂ€ll in temperaturen och tiden. Se till att maten Ă€r jĂ€mnt fördelad i korgen för bĂ€sta resultat.
 • För att göra rostat bröd i en air fryer, placera brödskivor i korgen och stĂ€ll in temperaturen och tiden. VĂ€nd brödskivorna halvvĂ€gs igenom för att sĂ€kerstĂ€lla en jĂ€mn rostning.
 • För att anvĂ€nda en air fryer, lĂ€s instruktionsboken för din specifika modell. Generellt sett, placera maten i korgen och stĂ€ll in temperaturen och tiden enligt receptet.
 • För att göra toast i en air fryer, placera brödskivor i korgen och stĂ€ll in temperaturen och tiden. VĂ€nd brödskivorna halvvĂ€gs igenom för att sĂ€kerstĂ€lla en jĂ€mn rostning.
 • Det beror pĂ„ vilken airfryer som du vĂ€ljer. LĂ€s recensioner och jĂ€mför funktionerna för att hitta den som passar dig bĂ€st.
 • Ja, du kan rosta bröd i en air fryer. Placera brödskivor i korgen och stĂ€ll in temperaturen och tiden enligt receptet.

 

Kan man göra Chicken Nuggets i Airfryer?

Ja, det gÄr att göra chicken nuggets i en airfryer. Du kan lÀgga nuggetsen i luftfryerns korg och stÀlla in temperaturen och tiden som du önskar. Generellt sett tar det cirka 10-15 minuter att tillaga chicken nuggets i en airfryer pÄ ca 180-200°C. Observera att det kan variera lite beroende pÄ storleken pÄ nuggetsen och din airfryers specifikationer. Det Àr alltid bÀst att följa rekommendationerna frÄn tillverkaren.

3.9/5 (10 Reviews)

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.