Aubergine i airfryer

Ingredienser:

 • 1 aubergine
 • Olja (till exempel olivolja)
 • Salt och peppar efter smak

Instruktioner:

 1. FörvÀrm airfryern till 200 grader Celsius.
 2. SkÀr auberginen i skivor eller stavar, beroende pÄ hur du vill servera den.
 3. LÀgg aubergineskivorna i en skÄl och tillsÀtt lite olja. Blanda vÀl sÄ att auberginen Àr jÀmnt tÀckt med olja.
 4. TillsÀtt salt och peppar efter smak och blanda igen.
 5. Placera aubergineskivorna i airfryer-korgen i ett jÀmnt lager. Se till att de inte Àr för överfyllda för att sÀkerstÀlla jÀmn tillagning.
 6. StÀll in airfryern pÄ 180 grader Celsius och tillaga auberginen i cirka 10-12 minuter, eller tills den Àr gyllenbrun och krispig. VÀnd auberginen en gÄng under tillagningen för att se till att den blir jÀmnt tillagad.
 7. Ta ut auberginen frÄn airfryern och servera den som tilltugg, som en sidorÀtt eller i en sallad.

Du kan Àven experimentera med olika kryddor och smaksÀttningar, som vitlökspulver, paprikapulver eller örter, för att ge auberginen extra smak. Kom ihÄg att anpassa tillagningstiden baserat pÄ din airfryers effektivitet och personliga preferenser.

Tips för att fÄ bÀsta resultat nÀr du tillagar aubergine i en airfryer:

 1. SkÀr auberginen i jÀmn storlek: För att sÀkerstÀlla en jÀmn tillagning Àr det viktigt att skÀra auberginen i jÀmnstorlek. Det kan vara i skivor, stavar eller tÀrningar, beroende pÄ ditt recept eller hur du planerar att anvÀnda auberginen.
 2. Salta auberginen innan tillagning: Aubergine kan vara ganska vattnig, och genom att salta den innan tillagning kan du hjÀlpa till att dra ut överflödigt vatten och förbÀttra dess textur. LÄt saltet ligga pÄ auberginen i cirka 15-20 minuter och torka sedan av fukten med en handduk eller papper.
 3. AnvÀnd olja sparsamt: Olja hjÀlper till att ge auberginen en krispig yta och förhindrar att den fastnar i airfryer-korgen. AnvÀnd olivolja eller annan olja efter eget val och applicera den jÀmnt pÄ auberginen med hjÀlp av en borste eller genom att blanda auberginen i en skÄl med lite olja.
 4. Anpassa tillagningstiden: Tillagningstiden kan variera beroende pÄ storlek och tjocklek pÄ aubergineskivorna samt din airfryers effektivitet. HÄll koll pÄ auberginen nÀr den tillagas och justera tiden vid behov för att undvika överkokning eller brÀnning.
 5. VÀnd eller rör om auberginen: För att sÀkerstÀlla att auberginen tillagas jÀmnt kan du vÀnda pÄ eller röra om aubergineskivorna i airfryer-korgen under tillagningen. Detta hjÀlper till att fÄ en jÀmn och krispig yta.
 6. Servera direkt: Aubergine Àr som godast nÀr den Àr nygjord och krispig. Servera den direkt efter tillagning för att bevara dess textur och smak.

Kom ihÄg att dessa tips Àr allmÀnna riktlinjer, och du kan anpassa dem baserat pÄ dina preferenser och det specifika receptet du anvÀnder. Ha kul med att experimentera och njut av din airfryade aubergine!

HÀr Àr de ungefÀrliga nÀringsvÀrdena för 100 gram rÄ aubergine:

 • Kalorier: 25 kcal
 • Kolhydrater: 6 gram
 • Fiber: 3 gram
 • Protein: 1 gram
 • Fett: 0 gram
 • Vitamin C: 2 mg

Aubergine Àr ocksÄ en kÀlla till andra nÀringsÀmnen som vitamin K, vitamin B6, folat och kalium. Aubergine Àr Àven rik pÄ antioxidanter och innehÄller vissa föreningar som kan ha hÀlsofrÀmjande egenskaper.

Det Àr viktigt att komma ihÄg att nÀringsvÀrden kan variera nÄgot beroende pÄ auberginens storlek och mognadsgrad.

4.3/5 (3 Reviews)

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.