Airfryer Recept 🥘

Njut av smakfulla och hälsosamma recept med varmluftsfritös

aubergine i airfryer

Aubergine i airfryer

Ingredienser:

 • 1 aubergine
 • Olja (till exempel olivolja)
 • Salt och peppar efter smak

Instruktioner:

 1. Förvärm airfryern till 200 grader Celsius.
 2. Skär auberginen i skivor eller stavar, beroende på hur du vill servera den.
 3. Lägg aubergineskivorna i en skål och tillsätt lite olja. Blanda väl så att auberginen är jämnt täckt med olja.
 4. Tillsätt salt och peppar efter smak och blanda igen.
 5. Placera aubergineskivorna i airfryer-korgen i ett jämnt lager. Se till att de inte är för överfyllda för att säkerställa jämn tillagning.
 6. Ställ in airfryern på 180 grader Celsius och tillaga auberginen i cirka 10-12 minuter, eller tills den är gyllenbrun och krispig. Vänd auberginen en gång under tillagningen för att se till att den blir jämnt tillagad.
 7. Ta ut auberginen från airfryern och servera den som tilltugg, som en sidorätt eller i en sallad.

Du kan även experimentera med olika kryddor och smaksättningar, som vitlökspulver, paprikapulver eller örter, för att ge auberginen extra smak. Kom ihåg att anpassa tillagningstiden baserat på din airfryers effektivitet och personliga preferenser.

Tips för att få bästa resultat när du tillagar aubergine i en airfryer:

 1. Skär auberginen i jämn storlek: För att säkerställa en jämn tillagning är det viktigt att skära auberginen i jämnstorlek. Det kan vara i skivor, stavar eller tärningar, beroende på ditt recept eller hur du planerar att använda auberginen.
 2. Salta auberginen innan tillagning: Aubergine kan vara ganska vattnig, och genom att salta den innan tillagning kan du hjälpa till att dra ut överflödigt vatten och förbättra dess textur. Låt saltet ligga på auberginen i cirka 15-20 minuter och torka sedan av fukten med en handduk eller papper.
 3. Använd olja sparsamt: Olja hjälper till att ge auberginen en krispig yta och förhindrar att den fastnar i airfryer-korgen. Använd olivolja eller annan olja efter eget val och applicera den jämnt på auberginen med hjälp av en borste eller genom att blanda auberginen i en skål med lite olja.
 4. Anpassa tillagningstiden: Tillagningstiden kan variera beroende på storlek och tjocklek på aubergineskivorna samt din airfryers effektivitet. Håll koll på auberginen när den tillagas och justera tiden vid behov för att undvika överkokning eller bränning.
 5. Vänd eller rör om auberginen: För att säkerställa att auberginen tillagas jämnt kan du vända på eller röra om aubergineskivorna i airfryer-korgen under tillagningen. Detta hjälper till att få en jämn och krispig yta.
 6. Servera direkt: Aubergine är som godast när den är nygjord och krispig. Servera den direkt efter tillagning för att bevara dess textur och smak.

Kom ihåg att dessa tips är allmänna riktlinjer, och du kan anpassa dem baserat på dina preferenser och det specifika receptet du använder. Ha kul med att experimentera och njut av din airfryade aubergine!

Här är de ungefärliga näringsvärdena för 100 gram rå aubergine:

 • Kalorier: 25 kcal
 • Kolhydrater: 6 gram
 • Fiber: 3 gram
 • Protein: 1 gram
 • Fett: 0 gram
 • Vitamin C: 2 mg

Aubergine är också en källa till andra näringsämnen som vitamin K, vitamin B6, folat och kalium. Aubergine är även rik på antioxidanter och innehåller vissa föreningar som kan ha hälsofrämjande egenskaper.

Det är viktigt att komma ihåg att näringsvärden kan variera något beroende på auberginens storlek och mognadsgrad.

0/5 (0 Reviews)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *