Muffins i airfryer

Gör lÀckra muffins i en airfryer med detta enkla recept! Perfekt fluffiga och gyllenbruna, dessa muffins Àr enkla att göra och krÀver minimalt med stÀdning. Följ instruktionerna och njut av en sats nybakade muffins. Receptet och beskrivningen Àr pÄ svenska.

Ingredienser:

 • 1 kopp vetemjöl
 • 1/2 kopp strösocker
 • 2 tsk bakpulver
 • 1/4 tsk salt
 • 1/2 kopp mjölk
 • 1/4 kopp rapsolja
 • 1 stort Ă€gg
 • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner:

 1. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en skÄl.
 2. TillsÀtt mjölk, rapsolja, Àgg och vaniljextrakt till skÄlen med torra ingredienser och blanda vÀl.
 3. Fördela smeten jÀmnt i muffinsformar som passar i din airfryer.
 4. Placera muffinsformarna i airfryern och stÀll in temperaturen pÄ 180 grader Celsius.
 5. Luftfritera muffinsen i ca 10-12 minuter eller tills de Àr gyllenbruna och genomstekta.
 6. Ta ut muffinsformarna frÄn airfryern och lÄt muffinsen svalna innan servering.

Servera och njut av dina luftfriterade muffins!

TIPS:

 1. FörvÀrm airfryern: Precis som med en ugn Àr det viktigt att förvÀrm airfryern innan du börjar baka muffins. Detta sÀkerstÀller att temperaturen Àr korrekt och att dina muffins blir jÀmnt tillagade.
 2. AnvÀnd rÀtt formar: Se till att anvÀnda muffinsformar som passar i din airfryer. Detta hjÀlper till att sÀkerstÀlla att muffinsen tillagas jÀmnt och inte brÀnns vid kanterna.
 3. Undvik överfyllning: Fyll inte muffinsformarna för mycket eftersom muffinsen kan expandera under tillagning och orsaka röra i airfryern.
 4. Testa med en tandpetare: Kontrollera om muffinsen Àr fÀrdig genom att sticka in en tandpetare i mitten av muffinsen. Om tandpetaren kommer ut ren Àr muffinsen fÀrdig.
 5. LÄt svalna: LÄt muffinsen svalna i nÄgra minuter innan du tar bort dem frÄn formarna. Detta hjÀlper till att sÀkerstÀlla att de inte gÄr sönder eller kollapsar.

FAQS:

Kan man anvÀnda vanliga muffinsformar i en airfryer?

Ja, du kan anvÀnda vanliga muffinsformar i en airfryer sÄ lÀnge de passar i storlek. Det Àr dock viktigt att inte överfylla formarna eftersom muffinsen kan expandera under tillagning och orsaka röra i airfryern.

Hur lÄng tid tar det att baka muffins i en airfryer?

Tiden kan variera beroende pÄ din airfryer-modell och storleken pÄ muffinsformarna, men det tar vanligtvis mellan 10-12 minuter att baka muffins i en airfryer vid 180 grader Celsius.

Kan jag anvÀnda glutenfritt mjöl för att göra muffins i en airfryer?

Ja, du kan anvÀnda glutenfritt mjöl för att göra muffins i en airfryer. Se bara till att följa en lÀmplig recept för glutenfria muffins och anpassa tillagningsinstruktionerna efter din airfryer-modell.

MÄste jag anvÀnda bakpapper nÀr jag bakar muffins i en airfryer?

Det beror pÄ din airfryer-modell. Vissa modeller krÀver inte bakpapper medan andra gör det. Kontrollera din airfryer-manual för att se om du behöver anvÀnda bakpapper eller inte.

Kan jag anvÀnda muffinsmix för att göra muffins i en airfryer?

Ja, du kan anvÀnda muffinsmix för att göra muffins i en airfryer. Följ bara instruktionerna pÄ mixen och anpassa tillagningsinstruktionerna efter din airfryer-modell.

4/5 (4 Reviews)

2 thoughts on “Muffins i airfryer”

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.