Kyckling med Grönsaker i Airfryer – ett snabbt middagsrecept

Sugen pÄ en lÀtt och hÀlsosam mÄltid som bÄde Àr smakrik och enkel att tillaga? Prova detta recept pÄ kyckling och grönsaker i airfryer! Det Àr ett perfekt val för en snabb middag eller nÀr du vill ha nÄgot gott utan att lÀgga för mycket tid i köket. Med en blandning av saftig kyckling och fÀrgglada grönsaker, alla kryddade med aromatiska örter, blir detta en mÄltid som Àr full av smak och nÀring. Dessutom, tack vare airfryern, fÄr du en hÀrlig krispighet utan extra olja eller fett. Detta recept Àr anpassningsbart och kan varieras med dina favoritgrönsaker eller kryddor.

Ingredienser:

 • 4 kycklingbröstfilĂ©er, skurna i tĂ€rningar
 • 2 msk olivolja
 • 1 tsk torkad basilika
 • 1 tsk torkad oregano
 • 1/2 tsk vitlökspulver
 • Salt och svartpeppar efter smak
 • 1 röd paprika, skuren i bitar
 • 1 grön paprika, skuren i bitar
 • 1 liten zucchini, skuren i halvmĂ„nar
 • 1 liten rödlök, skuren i klyftor

Instruktioner:

 1. Förbered Kycklingen och Grönsakerna: SkÀr kycklingbröstfiléerna i tÀrningar och grönsakerna i jÀmnstora bitar.
 2. Krydda Kycklingen och Grönsakerna: LÀgg kyckling och grönsaker i en stor skÄl. TillsÀtt olivolja, basilika, oregano, vitlökspulver, salt och peppar. Blanda vÀl sÄ att allt tÀcks av kryddorna.
 3. FörvÀrm Airfryern: FörvÀrm din airfryer till 190°C.
 4. Tillaga i Airfryer: LÀgg kyckling och grönsaker i airfryerkorgen. Försök att inte överbelasta korgen för att sÀkerstÀlla jÀmn tillagning.
 5. Stekning: Tillaga i airfryern i ca 15-20 minuter. Rör om halvvÀgs genom tillagningen för att sÀkerstÀlla att allt blir jÀmnt tillagat.
 6. Kontrollera Tillagningen: Kycklingen Àr klar nÀr den har en intern temperatur pÄ 75°C och grönsakerna Àr mjuka och har fÄtt lite fÀrg.
 7. Servering: Servera varmt, eventuellt med ett sidorÀtt som ris, quinoa, eller en frÀsch sallad.

Det hÀr receptet Àr enkelt att anpassa efter vad du har hemma eller föredrar. Du kan variera grönsakerna eller kryddorna för att skapa nya smakvariationer. Smaklig mÄltid!

Vanliga FrÄgor:

Kan jag anvÀnda frysta grönsaker istÀllet för fÀrska?

Ja, du kan anvÀnda frysta grönsaker. Se till att tina och torka av dem ordentligt innan du kryddar och lÀgger dem i airfryern för att undvika överflödig fukt.

Vilka andra grönsaker kan jag anvÀnda?

Detta recept Àr mycket flexibelt. Prova med broccoli, blomkÄl, morötter eller asparges. TÀnk bara pÄ att skÀra dem i jÀmnstora bitar för jÀmn tillagning.

Hur vet jag nÀr kycklingen Àr fÀrdig?

Kycklingen Àr fÀrdig nÀr den nÄr en inre temperatur pÄ 75°C. AnvÀnd en köttermometer för att kontrollera detta. Kycklingen ska ocksÄ vara gyllenbrun och inte rosa inuti.

Kan jag förbereda detta i förvÀg?

Ja, du kan krydda kycklingen och grönsakerna och förvara dem i kylskÄpet upp till en dag i förvÀg. Tillaga sedan enligt receptet nÀr du Àr redo att Àta.

Hur lÀnge ska jag tillaga maten om jag anvÀnder en annan airfryer-modell?

Tillagningstiderna kan variera beroende pÄ din airfryer-modell. Börja med att kontrollera efter 15 minuter och justera tiden vid behov. Kycklingen och grönsakerna ska vara gyllenbruna och genomkokta.

Kan jag göra detta recept utan olja?

Ja, men oljan hjÀlper till att ge en krispig yta och framhÀva smakerna. Om du vÀljer att utesluta oljan, kan resultatet bli mindre krispigt.

Är detta recept lĂ€mpligt för speciella dieter?

Detta recept Àr lÀmpligt för mÄnga dieter, inklusive glutenfri och lÄgkolhydrat, beroende pÄ vilka grönsaker du vÀljer. Det Àr dock inte vegetariskt eller veganskt pÄ grund av kycklingen.

Hur förvarar jag eventuella rester?

Förvara rester i en lufttÀt behÄllare i kylskÄpet och konsumera inom 3-4 dagar. VÀrm upp i airfryern eller i mikrovÄgsugnen innan servering.

5/5 (1 Review)

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.