Airfryer Recept 🥘

Njut av smakfulla och hälsosamma recept med varmluftsfritös

Kyckling med Grönsaker i Airfryer – ett snabbt middagsrecept

Sugen på en lätt och hälsosam måltid som både är smakrik och enkel att tillaga? Prova detta recept på kyckling och grönsaker i airfryer! Det är ett perfekt val för en snabb middag eller när du vill ha något gott utan att lägga för mycket tid i köket. Med en blandning av saftig kyckling och färgglada grönsaker, alla kryddade med aromatiska örter, blir detta en måltid som är full av smak och näring. Dessutom, tack vare airfryern, får du en härlig krispighet utan extra olja eller fett. Detta recept är anpassningsbart och kan varieras med dina favoritgrönsaker eller kryddor.

Ingredienser:

 • 4 kycklingbröstfiléer, skurna i tärningar
 • 2 msk olivolja
 • 1 tsk torkad basilika
 • 1 tsk torkad oregano
 • 1/2 tsk vitlökspulver
 • Salt och svartpeppar efter smak
 • 1 röd paprika, skuren i bitar
 • 1 grön paprika, skuren i bitar
 • 1 liten zucchini, skuren i halvmånar
 • 1 liten rödlök, skuren i klyftor

Instruktioner:

 1. Förbered Kycklingen och Grönsakerna: Skär kycklingbröstfiléerna i tärningar och grönsakerna i jämnstora bitar.
 2. Krydda Kycklingen och Grönsakerna: Lägg kyckling och grönsaker i en stor skål. Tillsätt olivolja, basilika, oregano, vitlökspulver, salt och peppar. Blanda väl så att allt täcks av kryddorna.
 3. Förvärm Airfryern: Förvärm din airfryer till 190°C.
 4. Tillaga i Airfryer: Lägg kyckling och grönsaker i airfryerkorgen. Försök att inte överbelasta korgen för att säkerställa jämn tillagning.
 5. Stekning: Tillaga i airfryern i ca 15-20 minuter. Rör om halvvägs genom tillagningen för att säkerställa att allt blir jämnt tillagat.
 6. Kontrollera Tillagningen: Kycklingen är klar när den har en intern temperatur på 75°C och grönsakerna är mjuka och har fått lite färg.
 7. Servering: Servera varmt, eventuellt med ett sidorätt som ris, quinoa, eller en fräsch sallad.

Det här receptet är enkelt att anpassa efter vad du har hemma eller föredrar. Du kan variera grönsakerna eller kryddorna för att skapa nya smakvariationer. Smaklig måltid!

Vanliga Frågor:

Kan jag använda frysta grönsaker istället för färska?

Ja, du kan använda frysta grönsaker. Se till att tina och torka av dem ordentligt innan du kryddar och lägger dem i airfryern för att undvika överflödig fukt.

Vilka andra grönsaker kan jag använda?

Detta recept är mycket flexibelt. Prova med broccoli, blomkål, morötter eller asparges. Tänk bara på att skära dem i jämnstora bitar för jämn tillagning.

Hur vet jag när kycklingen är färdig?

Kycklingen är färdig när den når en inre temperatur på 75°C. Använd en köttermometer för att kontrollera detta. Kycklingen ska också vara gyllenbrun och inte rosa inuti.

Kan jag förbereda detta i förväg?

Ja, du kan krydda kycklingen och grönsakerna och förvara dem i kylskåpet upp till en dag i förväg. Tillaga sedan enligt receptet när du är redo att äta.

Hur länge ska jag tillaga maten om jag använder en annan airfryer-modell?

Tillagningstiderna kan variera beroende på din airfryer-modell. Börja med att kontrollera efter 15 minuter och justera tiden vid behov. Kycklingen och grönsakerna ska vara gyllenbruna och genomkokta.

Kan jag göra detta recept utan olja?

Ja, men oljan hjälper till att ge en krispig yta och framhäva smakerna. Om du väljer att utesluta oljan, kan resultatet bli mindre krispigt.

Är detta recept lämpligt för speciella dieter?

Detta recept är lämpligt för många dieter, inklusive glutenfri och lågkolhydrat, beroende på vilka grönsaker du väljer. Det är dock inte vegetariskt eller veganskt på grund av kycklingen.

Hur förvarar jag eventuella rester?

Förvara rester i en lufttät behållare i kylskåpet och konsumera inom 3-4 dagar. Värm upp i airfryern eller i mikrovågsugnen innan servering.

5/5 (1 Review)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *