Sötpotatis i airfryer

Laga en lÀcker och hÀlsosam version av pommes frites med sötpotatis i Airfryer. FÄ vÄrt enkla och goda recept samt tips för att fÄ dem krispiga pÄ utsidan och mjuka pÄ insidan. Prova det idag!

Ingredienser:

 • 2 sötpotatisar
 • 1 msk olivolja
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk peppar
 • 1 tsk vitlökspulver
 • 1 tsk paprikapulver

Instruktioner:

 1. Skala och skÀr sötpotatisarna i tunna stavar eller skivor, och lÀgg dem i en stor skÄl.
 2. TillsÀtt olivolja, salt, peppar, vitlökspulver och paprikapulver i skÄlen med sötpotatisen, och rör om sÄ att sötpotatisen Àr jÀmnt tÀckt med oljan och kryddorna.
 3. Placera sötpotatisen i Airfryer-korgen, och stÀll in temperaturen pÄ 200 grader Celsius.
 4. Luftfritera sötpotatisen i cirka 10-15 minuter, eller tills den Àr gyllenbrun och krispig. Rör om sötpotatisen halvvÀgs igenom för att se till att den blir jÀmnt tillagad.
 5. NÀr sötpotatisen Àr klar, ta ut korgen ur Airfryern och lÀgg sötpotatisen pÄ en tallrik. Servera genast som en hÀrlig sidorÀtt eller snacks.

Tips:

 1. SkÀr sötpotatisen i jÀmn storlek för att sÀkerstÀlla en jÀmn tillagning.
 2. Se till att sötpotatisen Àr jÀmnt tÀckt med olja och kryddor för att sÀkerstÀlla en god smak och krispighet.
 3. Rör om sötpotatisen halvvÀgs igenom tillagningen för att se till att den blir jÀmnt tillagad och krispig runt om.
 4. Luftfrya sötpotatisen i flera omgÄngar om du behöver laga stora mÀngder, för att se till att det finns tillrÀckligt med plats för luftcirkulation och krispighet.
 5. Om sötpotatisen inte blir tillrÀckligt krispig kan du lÀgga till ytterligare nÄgra minuter i Airfryer eller anvÀnda ugnen i slutet av tillagningen för att fÄ den helt krispig.
 6. Experimentera med olika kryddor och smaker för att hitta din favoritversion av sötpotatis i Airfryer.

FAQs:

Hur lÀnge ska jag laga sötpotatis i Airfryer?

Det beror pÄ storleken och tjockleken pÄ sötpotatisen. Vanligtvis tar det 10-15 minuter att laga sötpotatis i Airfryer, men du bör röra om sötpotatisen halvvÀgs genom tillagningen för att se till att den blir jÀmnt tillagad.

Vilken temperatur ska jag anvÀnda för att laga sötpotatis i Airfryer?

En temperatur pÄ 200 grader Celsius fungerar vanligtvis bra för att laga sötpotatis i Airfryer. Du kan dock behöva justera temperaturen beroende pÄ din Airfryer-modell och den önskade krispigheten.

Behöver jag förvÀrma Airfryer innan jag börjar laga sötpotatis?

Ja, det Àr vanligtvis en bra idé att förvÀrma Airfryer i nÄgra minuter innan du börjar laga sötpotatis. Detta hjÀlper till att se till att Airfryer Àr ordentligt uppvÀrmd och redo för matlagning.

Ska jag skala sötpotatisen innan jag lÀgger den i Airfryer?

Ja, det Àr vanligtvis en bra idé att skala sötpotatisen innan du lÀgger den i Airfryer. Du kan ocksÄ skÀra sötpotatisen i tunna stavar eller skivor för att se till att den blir jÀmnt tillagad och krispig.

Kan jag anvÀnda olika kryddor och smaker för att laga sötpotatis i Airfryer?

Absolut! Du kan experimentera med olika kryddor och smaker för att hitta din favoritversion av sötpotatis i Airfryer. Paprikapulver, vitlökspulver, chilipulver, eller andra kryddor kan ge sötpotatisen en god smak och krispighet.

4/5 (5 Reviews)

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.