Airfryer Recept 🥘

Njut av smakfulla och hälsosamma recept med varmluftsfritös

Sötpotatis i airfryer

Sötpotatis i airfryer

Laga en läcker och hälsosam version av pommes frites med sötpotatis i Airfryer. Få vårt enkla och goda recept samt tips för att få dem krispiga på utsidan och mjuka på insidan. Prova det idag!

Ingredienser:

 • 2 sötpotatisar
 • 1 msk olivolja
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk peppar
 • 1 tsk vitlökspulver
 • 1 tsk paprikapulver

Instruktioner:

 1. Skala och skär sötpotatisarna i tunna stavar eller skivor, och lägg dem i en stor skål.
 2. Tillsätt olivolja, salt, peppar, vitlökspulver och paprikapulver i skålen med sötpotatisen, och rör om så att sötpotatisen är jämnt täckt med oljan och kryddorna.
 3. Placera sötpotatisen i Airfryer-korgen, och ställ in temperaturen på 200 grader Celsius.
 4. Luftfritera sötpotatisen i cirka 10-15 minuter, eller tills den är gyllenbrun och krispig. Rör om sötpotatisen halvvägs igenom för att se till att den blir jämnt tillagad.
 5. När sötpotatisen är klar, ta ut korgen ur Airfryern och lägg sötpotatisen på en tallrik. Servera genast som en härlig sidorätt eller snacks.

Tips:

 1. Skär sötpotatisen i jämn storlek för att säkerställa en jämn tillagning.
 2. Se till att sötpotatisen är jämnt täckt med olja och kryddor för att säkerställa en god smak och krispighet.
 3. Rör om sötpotatisen halvvägs igenom tillagningen för att se till att den blir jämnt tillagad och krispig runt om.
 4. Luftfrya sötpotatisen i flera omgångar om du behöver laga stora mängder, för att se till att det finns tillräckligt med plats för luftcirkulation och krispighet.
 5. Om sötpotatisen inte blir tillräckligt krispig kan du lägga till ytterligare några minuter i Airfryer eller använda ugnen i slutet av tillagningen för att få den helt krispig.
 6. Experimentera med olika kryddor och smaker för att hitta din favoritversion av sötpotatis i Airfryer.

FAQs:

Hur länge ska jag laga sötpotatis i Airfryer?

Det beror på storleken och tjockleken på sötpotatisen. Vanligtvis tar det 10-15 minuter att laga sötpotatis i Airfryer, men du bör röra om sötpotatisen halvvägs genom tillagningen för att se till att den blir jämnt tillagad.

Vilken temperatur ska jag använda för att laga sötpotatis i Airfryer?

En temperatur på 200 grader Celsius fungerar vanligtvis bra för att laga sötpotatis i Airfryer. Du kan dock behöva justera temperaturen beroende på din Airfryer-modell och den önskade krispigheten.

Behöver jag förvärma Airfryer innan jag börjar laga sötpotatis?

Ja, det är vanligtvis en bra idé att förvärma Airfryer i några minuter innan du börjar laga sötpotatis. Detta hjälper till att se till att Airfryer är ordentligt uppvärmd och redo för matlagning.

Ska jag skala sötpotatisen innan jag lägger den i Airfryer?

Ja, det är vanligtvis en bra idé att skala sötpotatisen innan du lägger den i Airfryer. Du kan också skära sötpotatisen i tunna stavar eller skivor för att se till att den blir jämnt tillagad och krispig.

Kan jag använda olika kryddor och smaker för att laga sötpotatis i Airfryer?

Absolut! Du kan experimentera med olika kryddor och smaker för att hitta din favoritversion av sötpotatis i Airfryer. Paprikapulver, vitlökspulver, chilipulver, eller andra kryddor kan ge sötpotatisen en god smak och krispighet.

0/5 (0 Reviews)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *