Airfryer Recept 🥘

Njut av smakfulla och hälsosamma recept med varmluftsfritös

calzone recept

Calzone Recept

Kavla ut pizzadegen och skär den i önskad storlek. Lägg tomatsås, valfri fyllning och riven mozzarella på ena halvan av varje degbit. Vik över den andra halvan av degen och försegla kanterna noggrant. Pensla med olivolja och krydda med torkad oregano, salt och peppar. Förvärm airfryern, placera calzonerna i den och grädda dem tills de är gyllenbruna och krispiga. Ta ut dem och låt dem svalna innan du serverar dem. Skär dem i hälften och servera med en extra sida av tomatsås eller marinara-sås. Njut av dina smakrika och luftiga calzoner direkt från airfryern!

Ingredienser:

 • Pizzadeg (hemgjord eller färdigköpt)
 • Tomatsås
 • Riven mozzarella
 • Fyllning efter smak (till exempel pepperoni, köttfärs, champinjoner, paprika, oliver, etc.)
 • Olivolja (valfritt)
 • Torkad oregano (valfritt)
 • Salt och peppar efter smak

Instruktioner:

 1. Förvärm airfryern till 200°C.
 2. Kavla ut pizzadegen på en mjölad arbetsyta och skär den i cirklar eller halvmånar av önskad storlek för calzone.
 3. Lägg en sked tomatsås i mitten av varje degform. Se till att inte lägga för mycket fyllning, annars blir det svårt att vika calzonen.
 4. Lägg till önskad fyllning ovanpå tomatsåsen. Tillsätt även lite riven mozzarella och krydda med salt, peppar och torkad oregano.
 5. Vik degen över fyllningen och tryck kanterna ordentligt ihop för att bilda en förseglad calzone. Du kan rulla kanterna eller trycka med en gaffel för en dekorativ effekt.
 6. Pensla ovansidan av varje calzone med lite olivolja för en vacker gyllenbrun färg.
 7. Placera calzonerna i den förvärmda airfryern. Grädda dem i cirka 12-15 minuter, eller tills degen är gyllenbrun och krispig.
 8. Ta ut calzonerna från airfryern och låt dem svalna en stund innan du serverar dem. Skär dem i hälften och servera med extra tomatsås eller marinara-sås som dipp.

FAQs:

Kan jag använda färdigköpt pizzadeg?

Ja, absolut! Du kan använda antingen hemgjord eller färdigköpt pizzadeg för att göra calzone i airfryern.

Hur länge ska jag grädda calzonen i airfryern?

Det tar vanligtvis cirka 12-15 minuter att grädda calzonen i en förvärmd airfryer på 200°C. Tiden kan dock variera beroende på storlek och modell på din airfryer, så se till att hålla ett öga på calzonen och justera tiden vid behov.

Kan jag använda andra fyllningar än de som nämns i receptet?

Absolut! Du kan använda vilka fyllningar du än föredrar. Klassiska fyllningar inkluderar pepperoni, skinka, svamp, paprika, lök, oliver, eller till och med vegetariska alternativ som spenat och fetaost. Var kreativ och använd dina favoritingredienser.

Kan jag använda olja för att få en krispigare yta?

Ja, om du önskar en krispigare yta på calzonen kan du pensla lite olivolja på toppen av dem innan du gräddar dem i airfryern. Detta kan hjälpa till att ge en gyllenbrun och knaprig yta.

Kan jag frysa calzonerna och värma dem senare?

Absolut! Du kan förbereda calzonerna i förväg, frysa dem och sedan värma dem i airfryern när du är redo att äta dem. Se till att tina dem helt innan du gräddar dem i airfryern enligt receptet.

 

0/5 (0 Reviews)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *