Yoghurtbröd i Airfryer

Yoghurtbröd i airfryer Àr ett enkelt och snabbt sÀtt att njuta av nybakat bröd utan behovet av en traditionell ugn. Detta recept ger ett mjukt och lÀtt syrligt bröd som passar perfekt till frukost, som tillbehör till soppor och sallader, eller bara att njuta av som det Àr med ditt favoritpÄlÀgg.

Ingredienser:

 • 2 dl naturell yoghurt
 • 1 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk salt
 • Ca 3-3,5 dl vetemjöl (justera mĂ€ngden efter behov för att fĂ„ en smidig deg)
 • 1 msk olivolja (för pensling)

Instruktioner:

 1. Blanda Ingredienser: I en stor skÄl, blanda ihop yoghurt, bakpulver och salt. Börja sedan gradvis tillsÀtta vetemjöl till blandningen och arbeta ihop till en smidig deg. Om degen kÀnns för kladdig, tillsÀtt lite mer mjöl tills du fÄr en hanterbar konsistens.
 2. KnÄda Degen: LÀgg degen pÄ en mjölad yta och knÄda lÀtt i nÄgra minuter. Forma degen till en rund boll eller flera smÄ bollar beroende pÄ önskad storlek pÄ ditt bröd.
 3. Förbered Airfryern: Placera ett bakplÄtspapper i botten av airfryerkorgen för att förhindra att brödet fastnar. Om ditt airfryerkorg har ett finmaskigt galler, kan du kanske hoppa över bakplÄtspappret.
 4. Forma och Pensla Brödet: Platta till degen nÄgot för att den ska passa i din airfryerkorg. Pensla överfladan med olivolja för en fin yta och för att förhindra att brödet blir torrt.
 5. Tillaga Brödet: FörvÀrm airfryern till 180°C. Placera degen i airfryerkorgen och stÀll in tillagningstiden till cirka 20-25 minuter. Tiden kan variera beroende pÄ storleken pÄ ditt bröd och din airfryermodell. Brödet Àr klart nÀr det har fÄtt en gyllenbrun fÀrg och lÄter ihÄligt nÀr du knackar pÄ det.
 6. LÄt Brödet Svalna: Ta ut brödet frÄn airfryern och lÄt det svalna pÄ ett galler innan du skÀr upp det.

Serveringstips:

Yoghurtbröd Àr utsökt nÀr det serveras varmt, med lite smör som smÀlter pÄ ytan. Det kan ocksÄ kompletteras med sylt, honung eller din favoritost för en rikare smakupplevelse. Du kan Àven göra Naanbröd pÄ likande sÀtt.

Tips:

 • För en variant, prova att blanda in örter som rosmarin eller timjan i degen för ett kryddat yoghurtbröd.
 • Om du föredrar ett sötare bröd, kan du lĂ€gga till en matsked honung i degen.

Detta enkla recept pÄ yoghurtbröd i airfryer Àr perfekt för nÀr du vill ha fÀrskt bröd snabbt och utan besvÀr. Njut av det som en del av din nÀsta mÄltid!

0/5 (0 Reviews)

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.