Airfryer Recept 🥘

Njut av smakfulla och hälsosamma recept med varmluftsfritös

a plate of food

Rabarberpaj i airfryer

Denna rabarberpaj är en ljuvlig efterrätt som enkelt kan tillagas med hjälp av en airfryer. Receptet börjar med att förbereda rabarberfyllningen. Färska rabarber skärs i små bitar och läggs i en skål tillsammans med socker. Rabarbern får sedan stå och dra i cirka 15 minuter för att få fram sina saftiga smaker.

Under tiden rabarbern drar, förbereder man smuldegen. Vetemjöl, havregryn, socker, vaniljsocker och en nypa salt blandas i en annan skål. Sedan tillsätts rumstempererat smör och med hjälp av fingrarna smulas ingredienserna samman till en grynig deg.

När rabarbern har fått dra färdigt hälls eventuell vätska av och fördelas jämnt i botten av en pajform som passar i airfryern. Sedan strös smuldegen över rabarbern och se till att täcka hela ytan jämnt.

Pajformen placeras sedan i airfryern och temperaturen ställs in på 180 grader Celsius. Pajen tillagas i cirka 15-20 minuter eller tills den har fått en gyllene färg och rabarbern är mjuk.

När pajen är klar tas den ut ur airfryern och får svalna något innan den serveras. Den kan avnjutas med vaniljsås, grädde eller glass för en extra god smakupplevelse.

Ingredienser:

 • 4-5 stjälkar rabarber
 • 1 1/2 dl socker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 dl vetemjöl
 • 1 dl havregryn
 • 1 dl smör, rumstempererat
 • En nypa salt

Instruktioner:

 1. Skär rabarbern i små bitar och lägg dem i en skål. Tillsätt 1/2 dl socker och låt det stå och dra i cirka 15 minuter.
 2. Under tiden rabarbern drar, förbered smuldegen genom att blanda vetemjöl, havregryn, 1 dl socker, vaniljsocker och en nypa salt i en annan skål. Tillsätt det rumstempererade smöret och använd fingrarna för att smula ihop ingredienserna till en grynig deg.
 3. När rabarbern har dragit färdigt, häll av eventuell vätska och fördela den jämnt i botten av en pajform som passar i airfryern.
 4. Strö smuldegen över rabarbern och se till att täcka hela ytan jämnt.
 5. Placera pajformen i airfryern och ställ in temperaturen på 180 grader Celsius. Tillaga i cirka 15-20 minuter eller tills pajen har fått en gyllene färg och rabarbern är mjuk.
 6. Ta ut pajen ur airfryern och låt den svalna något innan servering. Servera gärna med vaniljsås, grädde eller glass.

 

Nu är din rabarberpaj redo att njutas av!

0/5 (0 Reviews)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *