Airfryer Recept 🥘

Njut av smakfulla och hälsosamma recept med varmluftsfritös

Recept på Marulk i Airfryer med Citron och Örter

Detta recept på marulk i airfryer är enkelt, snabbt och otroligt smakrikt. Marulk, även känd som havets kalv, har ett fast och saftigt kött som blir perfekt tillagat i airfryer. Den milda smaken av fisken kombinerat med fräsch citron och aromatiska örter skapar en underbar rätt som passar utmärkt till en fin middag eller som en del av en hälsosam kost.

Ingredienser:

 • 4 marulkfiléer (cirka 150 g var)
 • 2 msk olivolja
 • Saften från 1 citron
 • 1 tsk torkad timjan eller en blandning av dina favoritörter
 • Salt och svartpeppar efter smak
 • Några citronskivor för garnering
 • Färsk persilja eller dill för dekoration

Instruktioner:

 1. Förbered Marulken: Skölj marulkfiléerna och torka dem noggrant med hushållspapper. Detta är viktigt för att få en krispig yta på fisken.
 2. Marinera: Placera marulkfiléerna i en skål. Blanda olivolja, citronsaft, torkad timjan (eller dina valda örter), salt och peppar i en annan skål. Häll blandningen över fiskfiléerna och se till att de är helt täckta. Låt marinera i kylskåpet i minst 15 minuter, eller upp till en timme för mer smak.
 3. Förvärm Airfryern: Förvärm din airfryer till 180°C. Detta hjälper till att starta tillagningsprocessen snabbt och bidrar till en jämn tillagning.
 4. Tillagning: Placera marulkfiléerna i airfryerkorgen. Se till att de inte överlappar för att säkerställa att varje bit tillagas jämnt. Om nödvändigt, tillaga i omgångar.
 5. Koka: Tillaga i airfryern i cirka 10-12 minuter, eller tills fisken är helt genomkokt och får en gyllenbrun yta. Tillagningstiden kan variera beroende på tjockleken på filéerna och din airfryermodell.
 6. Servera: Ta ut marulkfiléerna och placera dem på en serveringsplatta. Garnera med färska örter och citronskivor för en fräsch touch.

Serveringstips:

Marulk i airfryer är utmärkt tillsammans med en sida av ångade grönsaker, en fräsch sallad eller lättkokt quinoa för en komplett och balanserad måltid.

Tips:

 • För en extra smakdimension, lägg till en skvätt vitvin i marinaden.
 • Var försiktig när du tar ut fisken från airfryern, eftersom marulk är en fast fisk men kan bli ömtålig när den är väl tillagad.

Med detta recept på marulk i airfryer får du en läcker och hälsosam måltid som är både enkel att förbereda och full av smak. Njut av en gourmetmiddag hemma utan krångel!

5/5 (1 Review)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *